2014 Recap

Hej igen. Planen med att öppna min tidigare låsta blogg var enbart för att se vad jag gjort under året 2014. Bloggen var inte mycket till hjälp då jag bara orkat blogga till Maj men jag tyckte det var så roligt att läsa ändå och komma ihåg saker jag glömt under tiden. Så jag bestämde mig för att börja på nytt med bloggen. Som ännu en obestämd new-years resolution. Jag har fått med mig en hel hög löften nu i slutet av januari men år 2015 kommer jag först och främst INTE TA NÅGON SKIT. Hittils känner jag mig ganska stolt över mina val och handlingar. Jag tror att om jag fortsätter att leva i detta tankesätt kommer jag klara mig ganska bra i framtiden. 
 
Så nu tänkte jag göra en liten sammanfattning av 2014 till framtida Johanna, så att inte allt glöms bort. (Ja, nästan alla bilder är från insta för jag är hos min mormor nu och min hårddisk är hemma men ni förstår) 
 
JUNI - Hela min sommar var väldigt hektisk. Jag fick mitt första riktiga jobb på Coop i Maj och jobbade mer än heltid både juni och juli. 
Studenten kom som en vän jag längtat efter alldeles för länge. Jag hade inga tårar, inget ånger, ingen sorg, bara glädje att äntligen få börja på nytt. Äntligen frias från skoltvång och hemska människor. Mina två kompanjoner och jag firade in dagen och kvällen på bästa möjliga sätt och jag är fortfarande deprimerad att dom lämnade mig. Hela min skoltid och alla bra stunder kan jag tacka dom för. Jag saknar inte min klass men jag saknar Malin och Elvira (som övergav mig och flyttade till hålornas håla).
Som studentpresent fick jag och min syster en resa runt medelhavet på kryssningsbåt. 7 dagar ensamma med mat, sol, och killar så långt ögat kunde se. Vi var båda oroliga att enbart vara med varandra så länge men resan visade sig vara den bästa i mitt liv hittils. Det är lätt att vara med någon som förstår när du behöver lite tid själv eller behöver uppmuntras, någon som du alltid har roligt med oavsett. Vi åkte runt i varje stad, tappade bort oss, träffade killar, dansade, badade, solade (brände mig), levde livet. 
När jag kom hem var det inte mycket mer jobb innan 3 festivaldagar. Eller kanske fyra då vi åkte dit kvällen innan för att få dom bästa tältplatserna. Vi gick upp ur svettiga i vårt lilla kära tält, som höll genom regn och solsken, för att sedan vakna till liv i min pappas bil med tubost och våtservetter varje dag. Jag kan bara säga tack mamma och Åsa för att ni skickade så mycket mat/snacks annars hade vi inte överlevt.
Att vara onykter i sommarsolen med sina bästa vänner är en så surrealistisk känsla. Jag minns att jag tänkte hur jag aldrig kommer känna mig så bra igen. Inget kommer någonsin jämföras med känslan innan och under Lana konserten. Och hittils har jag haft rätt. Det var verkligen en av dom finaste stunderna i mitt liv. Resten av festivalen var inte lika felfri men underbar i helhet. Louise har sammanfattat hela upplevelsen väldigt fin i DETTA inlägg. 
 
JULI Tog jag mitt pick och pack åkte till berlin 4 dagar med min dåvarande henvän. Minns att resan inte alls var som jag förväntat mig för vi ville se helt olika saker. Det var trevligt och jag älskade det själv men man kan inte göra allt för att båda ska bli glada. Vill helst bara glömma resan och minnas mina fina minnen av staden. Älskade verkligen Berlin och jag fick jättefina bilder, längtar sjukt tills jag ska dit nästa gång, vilket är i Juni med mina girls
 AUGUSTI
Vi var i kina 2 veckor, först i Peking sen i Xian där Polina började på sin skola. Landet var otroligt hektiskt och mäktigt med sina 40 våningshus och miljoner människor men inte riktigt min smak. Är nog lite för pryd för ett land som Kina även om det var en underbar upplevelse att få vara där. Är imponerad att Polina klarat av att bo där ett helt halvår nu. 
SEPTEMBER
Dagen efter jag kommit hem började jag universitetet. Min korta vistelse på UU är något jag försöker glömma och hoppas att jag nu till höst kan klara mig bättre på alla sätt och vis. Färgade håret blått och fyllde 19 också.
NOVEMBER
Dagen efter jag hoppade av hade jag redan landat ett jobb och under tiden jag började med det nya jobbet slutade konversationerna mellan mig och min dåvarande henvän så vi gjorde slut. Kommer inte ihåg mycket mer av November än att den var blödig. Jag förstår nu att vårt förhållande var dåligt och har lovat mig själv att aldrig bli behandlad så av någon igen. Ta. Ingen. Skit. 
 
DECEMBER
Nu i december har jag jobbat för fullt på ett jobb jag trivs förvånansvärt bra med. Har haft tid att umgås mer med mina vänner och under jul åkte jag och mami till Israel för att hälsa på brorsan. 
 
2015 ska vara en nystart. Jag ska behandla mig själv bättre och inte låta andra trampa ner på mig. Jag ska inte låta andra göra viktiga val för mig och lyssna enbart på mig själv. Jag ska vara med killar jag vill vara med och säga nej om jag inte vill. Och jag ska försöka dokumentera all skit jag gör. Kram